Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 12:37:00

Fontos határidőre figyelmeztet az EMMI

Már csak pár napjuk van a csatlakozásra kötelezett magánszolgáltatóknak, hogy 2020. június 1-jével megkezdjék az adatok szolgáltatását az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszerébe. Az adatszolgáltatáshoz elengedhetetlen, hogy az ellátó intézmények rendelkezzenek akkreditált, EESZT-kompatibilis szoftverrel.

Minden orvosi vagy fogorvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező (1-es vagy 2-es szolgáltatási típuskód) magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles csatlakozni az EESZT-hez, hogy 2020. június 1-jétől adatot szolgáltasson az egészségügyi felhőbe, mely egyidejű kommunikációt és azonnali információcserét tesz lehetővé a közfinanszírozott és a magánellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók között - írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Számos medikai szoftverfejlesztő cég akkreditált programja áll rendelkezésre, hogy az egészségügyi szolgáltatók számára biztosítsa a kötelezettségek maradéktalan betartását. Az EESZT-hez csatlakozni képes medikai rendszerek minden adminisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettséget kezelnek, és elektronikus vényíró programmal rendelkeznek.

Azon, jellemzően kicsi, alacsony beteg-forgalmú szolgáltatók számára, melyek eddig semmilyen számítógépes szoftvert nem használtak az ellátások adminisztrálásához, az ÁEEK létrehozott egy ingyenes, web alapú technológiára fejlesztett informatikai rendszert.

Segítségével az orvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató képes a jogszabályban előírt jelentési kötelezettségek teljesítésére az EESZT felé. A támogató alkalmazás jelenlegi verziója a járóbeteg és háziorvos esemény, valamint az ambulánslap beküldésére képes az EESZT rendszerbe, és nem alkalmas NEAK felé történő adatszolgáltatásra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink