Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 14:24:00

1,2 milliárd forintot ad űrtevékenységre a gazdaságvédelmi alapból a kormány

Jelentős pénzeket mozgatott át a kormány egy csütörtök esti kormányrendelettel, a Gazdaságvédelmi programok előirányzatból, a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékból pakolgattak át néhány milliárdot.

Az előirányzat-átcsoportosítással kivettek 126 milliárd forintot a gazdaságvédelmi alapból, 1,14 milliárdot a járványi elleni védekezési alapból, valamint 66 milliárdot a központi maradványelszámolási alapból.

A pénzből kaptak valamennyit a különböző minisztériumok működési költségre, de az egyik legnagyobb összeg, 50 milliárd forint az ITM gazdaságvédelmi támogatás csomagjába ment, valamint kapott több mint 65 milliárd pluszforrást a honvédelem.

A járványügyi alapból kivett 1,14 milliárd a Pénzügyminisztériumhoz kerül át, egész pontosan a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság kapja.

Korábban egyébként azzal az indokkal felezték meg a pártoknak járó állami támogatást, hogy az így befolyó 1,2 milliárd forinttal a járványügyi alapot töltsék fel.

Vannak egyéb, kisebb tételek is amelyek a költségvetési előirányzat módosításával most plusz pénzeket kapnak.

1,2 milliárd megy „Űrtevékenységekkel kapcsolatos feladatokra”;
6,3 milliárd „Nyugat-Balkán Beruházási Támogatásra”;
18 milliárd „Határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására”;
14,3 milliárdból emelik az Eximbank tőkéjét;
6,6 milliárd megy „Az olimpiai mozgalommal összefüggő, valamint egyéb, a sport stratégiai fejlesztését szolgáló feladatok támogatására”;
2,1 milliárdot kap a veszprémi uszoda;
142 milliót a „Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpont”.

 
Ajánlom

További belföldi híreink