Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-27 20:11:00

Dobrev: Orbán nem kiskaput csinált, hanem lebontotta az egész hátsó falat

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint abból, hogy Semjén Zsolt benyújtotta a különleges jogkörökről szóló törvényjavaslatát, az látszik: az ellenzéknek igaza volt, mikor a korlátlan hatalom miatt aggódott.

Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy fogalmazott, 

"Orbán Viktor nem kiskaput csinált, hanem lebontotta a teljes hátsó falat."

Szerinte ugyanis a törvényjavaslat - amelynek lényege, hogy a jövőben az országos tiszti főorvos javaslatára, a miniszter előterjesztésére a kormány rendelettel egészségügyi válsághelyzetet rendelhetne el - most egyik "beosztottján" keresztül Orbán Viktor fogja eldönteni, mikor legyen rendeleti kormányzás Magyarországon.

Dobrev szerint ez is azt mutatja, hogy az ellenzéknek igaza volt, amikor a felhatalmazási törvénnyel kapcsolatban megfogalmazta aggályait.

Az EP-képviselő azt mondta, Brüsszelben az ellenzéki képviselők sokat dolgoznak azon, hogy az Unió vezetése megtudja, micsoda veszélyeket rejt Magyarországra nézve ez a helyzet, és ha Orbán Viktor így folytatja politikáját, Dobrev szerint lassan mindenki elpártol tőle az uniós vezetők és politikusok közül.

Dobrev szerint a miniszterelnök "nem ismeri az újfajta európai politizálást", nem tudja, hogy nem lehet már olyan egyszerűen félrevezetni a döntéshozókat, ezzel pedig veszélybe sodorhatja Magyarország uniós támogatásait. 

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink