Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-26 11:34:00

Rabosították Berki Krisztiánt

Két évvel korábbi autóbalesete után most rabosították Berki Krisztiánt, aki az ügyvédjével érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányág épületébe – írja a Blikk.

Rabosították Berki Krisztiánt

Berki még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó farát. A balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját. Berki nagyot nézett, amikor megkapta az idézést, hogy újra kezdődik a procedúra, sőt, ezúttal azt kérték, gyanúsítottként jelenjen meg a rendőrségen.

„A gyanú szerint védencem a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet” – mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland ügyvéd.
A jogi képviselő szerint a felvételen látszik, hogy a busz is megállhatott vagy kikerülhette volna az autót, ezért panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

„Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem” – mondta a Blikknek Berki Krisztián. Úgy gondolja, ennek az ügynek is köze lehet a politikához. Hozzátette, „a kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem.

Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.”    

Berki felkészült arra is, hogy ha az újravizsgált balesetben őt hozzák ki bűnösnek, vállalja a felelősséget. „Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni” – jelentette ki magabiztosan, amiből úgy tűnik, nem adta fel nagyratörő terveit. „Felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe” – fogalmazott Berki.

 

atv.hu / Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink