Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-25 14:00:00

Kásler: Nem szoktam hazudni

Kásler Miklós a parlamentben több azonnali kérdésre is válaszolt, hangsúlyozva, hogy egész életében számára a legfontosabb az emberi élet védelme volt, mert az egyszeri és megismételhetetlen. Bangóné Borbély Ildikó számomkérte az egészségügyi minisztert, miért nem akadályozták meg az emberi tragédiákat.

Bangóné Borbély Ildikó azt kérdezte Kásler Miklóstól, hogy szokott-e hazudni. Május 4-én elkerülhető emberi tragédiákról kérdezte az MSZP-s képviselő a minsztert, ekkor Kásler azt mondta, hogy minden emberi tragédia megviseli. Akkori azonnali kérdésében egy 33 éves édesanya állapotára kívánta felhívni a figyelmet, akinek édesanyja 39 éve az egészségügyben dolgozik. Bangóné szerint Regina esete mutatja, milyen hibákat követtek el az egészsügyben, hányan veszítették az életüket, mert nem kaptak időben, megfelelő ellását. Az kérdezte, hogy bocsánatot kérnek-e és lesz e feleősségre vonás a tragédia kapcsán.

Kásler Miklós elmondta, hogy nem szokott hazudni. Amit elmondott május 4-én, azt tartja most is, emberi életeket mentett egész életében, de nem csinált előnyt, pláne nem politikait, a tragédiákból. Minden beérkezett észrevételre elrendelte a viszgálatot. Kásler azt mondta, hogy május 12-én rendelte el a vizsgálatot az elhunyt fiatalasszony ügyében, nem az elmúlt napokban. Szerinte Bangóné elément az orvosi véleményeknek úgy, hogy hiányzik az elméleti és gyakorlati ismerete hozzá.

Bangóné viszontválaszában elmondta, hogy Regina édesanyja 39 éve ápolónő, a legnagyobb tragédia, ami érte, hogy betartotta a szabályokat, amiket be kellett tartania a kormány utasítása alapján. Hitt abban, hogy az egészségügy megmenti a lányát, mint ahogy ő is megmentett sok ezer embert. Háborúsdit játszanak, aminek a legnagyobb árat a civil lakosság fizeti meg - mondta felháborodva a szocialista képviselő.

A családtagpknak múlt héten még a zárójelentést sem adták meg.

Kásler viszontválaszában elmondta, hogy nincs nagyobb tragédia egy szülőnek,mintha elveszíti a gyermekét, ezért teljes együttérzése a családé. Viszont tételesen nem igaz amit Bangóné állít, a központi intézkedéseknek semmi köze a halálesethez. A végén megjegyezte, hogy nagyon méltányolja a kiemelt figyelmet az ellenzék részéről.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink