Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-24 19:49:00

Részletek: Megpróbált elgázolni egy rendőrt a belvárosi ámokfutó, akit egy ételfutár kapott el

Robogós ételfutár tartóztatott fel egy, a rendőrök elől menekülő autóst Budapest belvárosában. A férfi ittas volt, előtte nekitolatott egy járőrnek, majd egy másik rendőrt is megpróbált elütni. A rendőrök csak nehezen tudták megbilincselni, egyikük az akció közben meg is sérült. Információink szerint a férfi még mindig nincs kihallgatható állapotban.

Nagy ívben fordult meg, így próbált egérutat nyerni az őt üldöző rendőrök elől a kék Suzuki sofőrje. Ekkor váratlan dolog történt: egy robogós ételfutár útját állta és nem engedte tovább. A menekülő autós azonban nem adta fel, tolatni kezdett, de a futár követte, motorjával ismét elévágott, ezzel pedig megállásra kényszerítette. A sofőr ezután kiszállt az autóból, odament a rendőrökhöz, akiknek csak némi dulakodás után sikerült megbilincselniük és a földre teperniük.

A felvételt az Index. hu egyik olvasója készítette a Bajcsy-Zsilinszky úton. A helyszínen még vasárnap is látszódtak a helyszínelés jelei.

A férfit eredetileg azért igazoltatták a rendőrök, mert egy piros lámpánál láthatóan zavartan viselkedett és becsmérlő kifejezéseket tett.


A sofőr nem volt együttműködő, nekitolatott az egyik járőrnek, majd előremenetbe kapcsolt és megpróbált elmenekülni. A másik egyenruhás a kocsija elé állva próbálta ezt megakadályozni, de a sofőr őt is megkísérelte elütni. 

A járőrök ezután rendőrautóval eredtek a nyomába, a videófelvétel ekkor készült. Az intézkedésben az egyik járőr a jobb könyökén megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést a rendőrök.

A szonda kimutatta, a Suzuki sofőrje alkoholt fogyasztott. Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus szerint a motoros futárnak akár az életébe is kerülhetett volna a vakmerő akció.

"Az ittas emberekről tudjuk pláne a a kábítószert fogyasztott emberekről, hogy kiszámíthatatlan a viselkedésük, nem a normák szerint működnek, tehát sokkal nagyobb eséllyel fog eszkalálódni a történet. Nem tudhatjuk, hogy van –e fegyvere az illetőnek, nem tudhatjuk, hogy kész –e fegyverként használni az autót. Nem egy olyan terrorcselekmény volt Európában, ahol gépjárművet használtak fegyverként." - fejtette ki Zerkovitz.

Noha a hatóságok óva intik a civileket attól, hogy beavatkozzanak egy rendőri akcióba, tavaly februárban Újpalotán egy autós segített a rendőröknek egy szökött fegyveres rab hatástalanításában. A férfi dulakodni kezdett a fegyveressel, a rendőröknek a közelharc után sikerült több lövéssel hatástalanítani a férfit.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink