Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-23 19:33:00

Mégsem adják el a négy balatoni település kikötőit

Mégsem adják el a négy Balatoni település kikötőit, ahogy azt korábban a balatoni hajózási társaság tervezte. Ezentúl ezekért a létesítményekért az önkormányzatoknak kell felelniük és gondoskodniuk kell a kikötők fenntartásáról is.

Hiába az volt a terv mégsem adja el a Balatonparti kikötőket a Balatoni Hajózási ZRT. Ezentúl a települések önkormányzatai üzemeltetik majd a közforgalmú hajók fogadására alkalmas kikötőket. A Balatoni Szövetség (BSZ), a civilek és a kisebbségi tulajdonos tóparti önkormányzatok sem támogatták az eladás tervét.

"A négy település aminek a közforgalmú kikötőit szándékoztak eladni, ez Balatonakalai, Csopak, Udvari és Kenese, de ez nem fog megtörténni hanem, ingyenes használaztba fogják kapni ezek a települések a kikötőiket." - nyilatkozta Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.

Balatonakali ezután úgy döntött, fejleszteni akarja a hajózást , sőt szándékában áll a kikötő felújítására is pénzt tartalékolni.

"Szeretnénk elérni hogy keljen életre legalább Szemes és Akali közt a hajójárat, ez egyébként komoly feladatot jelent nekünk, mivel nagyon erős közakarat volt arra hogy a hajózást valamilyen módon keltsük életre, ezért az Önkormányzat meg fog tenni mindent." - mondta Koncz Imre, Balatonakali polgármestere.

Az átadás pontos részleteiről még nem született megállapodás, a megbeszélések az üzemeltetésről majd csak a jövő héten kezdődnek meg a települések és a Bahart között.

Ajánlom

További belföldi híreink