Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-22 11:01:00

Szijjártó több diplomáciai poszton változtatott

A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyből kiderült, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter több nagyköveti posztra küldött új diplomatákat még az év első negyedében - idézi az Mfor.

Londonban Szalay-Bobrovniczky Kristófot Kumin Ferenc váltotta.

Új vezetőt kapott a zágrábi magyar nagykövetség is. Magyar József Zoltán helyére Demcsák Csaba érkezett.

Ottawában felmentették Ódor Bálint Dávidot, így most ideiglenes ügyvivőként Horváth Márk látja el jelenleg a vezetői feladatokat.

Magyarország washingtoni nagykövetségén is változás történt. Távozott ugyanis Szabó László nagykövet, aki helyett most Zombori Dóra az ideiglenes ügyvivő.

Magyarország Európa Tanács melletti, Strasbourgban működő Állandó képviseletének vezetőjét is lecserélték, Kertész Ágnest Rusz Alex Harry váltotta.

A közlöny szerint rendkívüli és meghatalmazotti nagyköveti kinevezést kapott Kálmán Zoltán, Mile Lajos, Berényi János György és Tóth Natália Ildikó. Kálmánról még február elején született döntés, a többiekről pedig a tavasz folyamán - legutóbb, májusban, Berényiről, aki a stuttgarti főkonzulátuson látja el diplomáciai feladatait. Berényi neve a sport iránt érdeklődők számára ismerősen csenghet, korábban a soproni női kosárcsapat vezetőjeként ért el sikereket.

Mile Lajos a kolozsvári főkonzulátust irányítja misszióvezetőként, életrajza szerint több párt életében is jelen volt, legutóbb az LMP tagjaként vett részt a parlament munkájában.

 
Ajánlom

További belföldi híreink