Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-21 11:27:00

Szijjártó Izraelbe telefonált, Puskás Öcsi is szóba került a beszélgetésen

Telefonon tárgyal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gabi Askenázi izraeli külügyminiszterrel, akinek gratulált az új izraeli kormány megalakulásához és a kinevezéséhez. A külügyminiszter közösségi oldalán elárulta, miről beszéltek még.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint Gabi Askenázi köszönetet mondott Magyarország elkötelezett kiállásáért és korrekt magatartásáért Izrael vonatkozásában, Szijjártó Péter pedig arról biztosította partnerét, hogy Izrael továbbra is számíthat Magyarország korrekt és kiegyensúlyozott álláspontjára.

Egyetértettek abban, hogy a nemzetközi politikai életben a képmutatás, az elfogultság, és a politikai korrektség miatt érik támadások a patrióta, nemzeti alapon álló és a nemzeti érdekeket érvényesítő kormányzatokat.

“Mivel mind Izraelnek, mind Magyarországnak ilyen kormánya van”, garantált a két ország stratégiai együttműködésének további fejlesztése

– írták.

Hozzátették: Magyarország és Izrael hasonló álláspontot képvisel az identitás megőrzésének, a szuverenitás és a biztonság fontosságának kérdésében, valamint az illegális migráció elleni fellépés szükségességéről is.

A közlemény szerint Szijjártó Péter azt mondta az izraeli külügyminiszternek, hogy Magyarország továbbra sem támogatja az Izraelt elítélő nyilatkozatokat sem az EU-ban, sem az ENSZ-ben, és megalapozatlannak tartja a nemzetközi büntetőbíróság Izrael elleni eljárását is.

Arról is megállapodtak, hogy hamarosan személyesen találkoznak – fűzték hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink