Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-21 07:35:00

Müller Cecília részlegesen már feloldotta a tatabányai kórház zárlatát

Az országos tisztifőorvos részlegesen feloldotta a tatabányai kórház Hunyadi tömbjét érintő zárlatot, és mától “engedélyezte egyes osztályok és szakrendelések, valamint diagnosztikai egységek fokozatos újranyitását” - tudatják a Szent Borbála Kórház Facebook-oldalán.

 

Áprilisban egy 41 éves beteghordó, a kórház dolgozója belehalt a koronavírus-fertőzésbe. Az országos tisztifőorvos tegnap az Operatív Törzs tájékoztatóján a kemma.hu kérdésére már jelezte: napokon belül feloldják a kórházban a zárlatot. Azt is elmondta tegnap, hogy
több vizsgálat is zajlott a kórházban, illetve Lőke János, a kórház főigazgatója is több alkalommal tájékoztatást adott az intézkedésekkel kapcsolatban. Az ellenőrzésen megállapították, hogy mind a jelenlegi, mind a tervezett folyamatok megfelelnek az előírásoknak, esetenként azoknál szigorúbbak.

Müller Cecília tegnap azt mondta, hogy a nap folyamán értékeli az összes adatot, és reményei szerint “a közeli napokban” a felvételi zárlat - ha nem is minden részlegen - de az osztályok többségén feloldható.

A tisztifőorvos tegnap meghozta a döntést is.

“Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony 2020. május 20-án kelt levelében részlegesen feloldotta az intézmény Hunyadi tömbjét érintő zárlatot, és május 21-től engedélyezte egyes osztályok és szakrendelések, valamint diagnosztikai egységek fokozatos újranyitását”

- tudatják a Szent Borbála Kórház Facebook-oldalán.

Ajánlom

További belföldi híreink