Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-21 11:48:00

Gulyás a kormány nevében: Köszönet Kásler miniszternek

Sikeres volt a védekezés, az egészségügyi miniszternek, Kásler Miklósnak köszönetet illik mondani, nem támadni őt - mondta Gulyás Gergely az ATV kérdésére a Kormányinfón.

„Jó szívvel tudom mondani, hogy egy sikeres járványügyi védekezésen vagyunk túl. Az egészségügyért felelős miniszternek ilyenkor köszönetet illik mondani, nem támadni őt”

– mondta Gulyás Gergely ma az ATV kérdésére, hogy Orbán Viktornak töretlen-e a bizalma Kásler Miklós miniszter felé.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai összecsengenek tegnapi cikkünkkel, azt írtuk, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a "logisztikai" felelőse lehet az egészségügynek, egy államilag központosított készletgazdálkodás irányításával, ő nem veszélyezteti Kásler professzor székét. Kormányzati források arról, hogy mozog-e az EMMI miniszter széke, azt mondták a napokban az atv.hunak, hogy a járvány elleni védekezés sikertörténetét az “egészségügyi főember”, “a professzor” menesztése abszolút megkérdőjelezné.

​A Népszava írt arról hétfőn, hogy Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magyar Kórházszövetség, valamint a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintélyt is. A belügyi tárca vezetőjének fokozott érdeklődését az magyarázhatja, hogy felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére - írta a lap.

 
Ajánlom

További belföldi híreink