Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-16 09:34:00

Mi Hazánk: Gyöngyöspata a bírósági rendszer és a magyar állam csődje

A gyöngyöspatai ítélet újabb csődje a bíróságoknak, ahol egyre több olyan ítélet születik, amely teljesen szembemegy a társadalmi elvárásokkal, mint például a börtönbizniszes kártérítések vagy a közfeladatot ellátó személyek (tanárok, rendőrök, mentősök) elleni támadások esetén sok esetben csak felfüggesztettre ítélt bűnözők – írja közleményében a Mi Hazánk.

A szervezet Borsod megyei elnöke, Pakusza Zoltán szerint „ezek az ítéletek nem egy érdemelvű társadalom építését szolgálják, hanem a rombolók oldalára állnak”.

A Mi Hazánk úgy látja: „Gyöngyöspata csődje a hatóságoknak is, amelyek évtizedek óta tétlenül nézik, hogy Magyarországon törvényen kívüli területek jönnek létre, ahol olyan gettókultúra uralkodik, amelyben a rend helyett a rendetlenség, a tudás helyett az erő a domináns és a konfliktusok megoldását nem a törvényes keretek adják, hanem a nyers erő’. A Mi Hazánk úgy látja: „ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy az ilyen közegből érkező tanulók ezt viszik magukkal az iskolába, de azon sem, hogy a normális életre vágyó szülők nem akarják ilyen iskolákba járatni gyermekeiket, a tanárok pedig nem akarnak ilyen közegben dolgozni”.

Az ellenzéki párt szerint „ez nem faji alapú megkülönböztetés, hanem a rend és a gettókultúra mindennapos küzdelme”, és „akkor lesz végre rend hazánkban, ha érdemelvű társadalmat építünk és sok évtized után visszavisszük a törvényt a gettókba”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink