Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-15 14:41:00

Jogi elégtételt követel a rémhírterjesztés miatt előállított gyulai férfi

Csóka-Szűcs János egyike azoknak, akiket az elmúlt napokban a rendőrség rémhírterjesztés vádjával állított elő. A férfi informatikai eszközeit elkobozták, majd kihallgatták és több órán keresztül őrizetben tartották- ezt egyértelműen túlkapásnak tartja, amivel szemben jogi úton is fel kíván lépni.

Csóka-Szűcs János az ATV Start műsorában elmondta, hogy a rendőrök hajnalban azzal keltették, hogy házkutatási parancsuk van, és egy internetes posztolás miatt adja elő az informatikai eszközeit.

A kihallgatás során nem mutatták meg neki, melyik posztját tartják pontosan rémhírterjesztésnek, annyit tudott csak meg, hogy április 20-ai bejegyzésről van szó. A férfi elmondta, hogy nem ismerte el a bűncselekményt, és csak ügyvéd jelenlétében hajlandó beszélni.

Csóka-Szűcs visszaemlékezett, hogy az említett napon hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő posztját osztotta meg azzal a leírással, hogy helyben is sok kórházi ágyat ürítettek ki, emberéleteket veszélyeztetve a döntéssel.

A kihallgatása során a nyomozóval volt egy kisebb konfliktusa arról, hogy mi az anyanyelve, hiszen a román nemzetiség tagja, ezért az anyanyelve is román.

Arról, hogy kíván-e kártérítéssel élni, ha beigazalódik az, hogy alaptalanul állították, azt mondta, hogy kénytelen lesz jogi elégtételt venni, már csak azért is, hogy mással ilyen ne történhessen.

  Ajánlom

További belföldi híreink