Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-06 11:58:00

Magyar beszámoló New Yorkból: hatalmas megkönnyebbülés, hogy csökken a fertőzöttek száma

Egy többfázisú terv bevezetése jöhet New York államban, ami a gazdaság újraindítását segítené. New Yorkban naponta még mindig 200-an vesztik életüket a koronavírus miatt.

New York államban több mint 25 ezren vesztették életüket, de az elmúlt napokban csökken az új fertőzöttek száma. A kormányzó múlt héten bejelentette, hogy az állam több északi megyéjének kórházaiban néhány napon belül ismét megkezdődnek az eddig a járvány miatt elhalasztott, nem sürgős műtétek. Leszögezte ugyanakkor, hogy a kórházi ágyak 30 százalékát és az intenzív osztályok ágyainak szintén 30 százalékát változatlanul fenn kell tartani a koronavírusos betegek kezelésére.


Az Egyesült Államokban jelenleg 41 tagállamban kezdték meg a gazdaság újraindítását, és 45 tagállamban jelentették be, hogy az idei tanévben már nem lesz oktatás az iskolákban, beleértve az egyetemeket is.


A New Yorkban élő gazdasági elemző szerint hatalmas megkönnyebbülés számukra, hogy a statisztikák szerint március óta először ment tízezer alá a kórházi betegek száma. Török Lili az ATV Start című műsorában hozzátette, hogy bár naponta még mindig nagyjából 200-an vesztik életüket a koronavírusban New Yorkban, de a számok csökkenő tendenciát mutatnak.

New York állam kormányzója a gazdaság újraindítása érdekében egy többfázisú terv bevezetéséről beszélt. Török Lili ezzel kapcsolatban azt mondta: május közepéig még minden zárva marad az államban. Akkor először az építkezések indulhatnak újra és kinyithatnak a gyárak. Következő körben a boltok és a vendéglátóhelyek nyithatnak ki, végül pedig a kulturális intézmények is kinyithatják a kapuikat. Az intézkedéseket kéthetente felülvizsgálják.

A gazdasági elemző arról is szólt, hogy minden várakozást felülmúlt a munkanélküli segélyre jelentkezők száma, ugyanígy azon kisvállalkozók száma, akik segítségért fordultak a kormányhoz.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház kedd déli adatai szerint az Egyesült Államokban a regisztrált fertőzöttek száma meghaladta az 1 millió 192 ezret, és több mint 70 ezer amerikai halt meg a Covid-19-ben.

 

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink