Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-29 20:47:00

Főnővér: Nagyon kemény a koronavírusos betegek ápolóinak mindennapja

12 órás műszakban, speciális védőruhában dolgoznak azok a nővérek, aki a koronavírusos betegeket ápolják a Szent János Kórházban. Az intézményben közel száz fertőzöttet látnak el. A Szent János Kórházban jelenleg 90-nél is több koronavírussal fertőzött beteget ápolnak, és hatvan személyt megfigyelnek. A kórház a harmadik legnagyobb intézmény az országban, ahol koronavírus-fertőzötteket ápolnak. Három izolációs osztály is működik, emellett pedig Buda egészségügyi ellátását is biztosítják.

"Nagyon kemény a nővérek munkája, akik a koronavírus fertőzőtteket ápolják"

 

Takácsa Péter, a Szent János Kórház főigazgatója híradónkban arról beszélt, hogy jelenleg a Szent János Kórház az egyetlen olyan kórház az országban, ami felnőtt sürgősségi, koronás-felnőtt sürgősségi, gyerek-sürgősségi, koronás-gyerek sürgősségi, izolációs, lélegeztető és karantén osztályt is üzemeltet. „Ebből is érezhető, hogy a kollégáink milyen terhelésnek vannak kitéve.”-tette hozzá.

Violáné Filyó Mariann diplomás ápoló, 37 éve dolgozik az egészségügyben. A főnővér a Szent János Kórház COVID-betegeket ellátó osztályának főnővére. A legfontosabb feladata a szervezés. Az mondta: a járvány még több odafigyelést igényel a munkájukban.

„Nagyon fáradtak a nővérek: a zsilipruhában 12 órát dolgozni, súlyos állapotú beteget ellátni, azért az nagyon kemény. Úgyhogy négy óránként úgy kell őket kirendelni, hogy jöjjenek ki a zsilipből, mert különben nem bírják, és hát nem egy fiatal korosztály a miénk, a bő 50-es.„

A főnővér hangsúlyozta: eddig is kiemelt feladat volt a fertőtlenítés az osztályokon, de ezt most még többször megteszik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink