Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-24 12:19:00

A kormány összesen 102 milliárd forintot csoportosított át, így jut a Honvédkórháznak, ahogy sportra is

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározattal a kormány összesen 102 milliárd forintot mozgatott meg, csoportosított át az idei költségvetésben.

A forrást négy előirányzatról vonta el a kormány: a Központi Maradványelszámolási Alapból, a gazdaságvédelmi programtól, a Beruházás Előkészítési Alapból, valamint a helyi önkormányzatok általános feladatainak működési célú támogatásától - írja az Mfor.

A Központi Maradványelszámolási Alapból 36,5 milliárd forintot csoportosított át a kormány a csütörtöki rendeletével. Többek között 768 millió forintot kapott a Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és sportesemény pályázatai. 2,2 milliárd a Honvédkórháznak megy, a Terrorelhárítási Központ pedig 3,5 milliárdot kap. De jutott forrás a magyar honvédség dologi kiadásaira is, plusz 6,8 milliárd forint értékben, illetve a Honvédelmi Minisztérium egyéb szervezetei is kaptak 1,66 milliárdot. Továbbá a Nemzeti Sportközpontok plusz 1,1 milliárdot kap, míg sportlétesítmények fejlesztésére 4,07 milliárd forint plusz megy.

A gazdaságvédelmi programok előirányzatról 63 milliárd forintot csoportosított át a kormány, melynek legnagyobb része a versenyképesség-növelő támogatás forrását jelenti.

A Beruházás Előkészítési Alapból is átcsoportosítottak 400 millió forintot, az összeggel a kormány a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztését támogatja. Végezetül még mintegy 2,5 milliárd forintot mozgatott meg a kormány, melynek nagyobb részét a helyi önkormányzatok általános feladatainak működési célú támogatása előirányzatról vont el (1,6 milliárd forint).

Részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink