Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-21 17:53:00

Érettségi: a 65 év feletti tanárokra is számítanak, és a halasztásnak nincs kijelölt határideje

Az érettségin a 65 év feletti pedagógusok is részt vehetnek a vizsgáztatásban. A május 4-ei időpont változtatásnak pedig ”jelenleg nincs kijelölt, végső határideje” - közölte az atv.hu kérdésére az EMMI.

Érettségi: a 65 év feletti tanárokra is számítanak, és a halasztásnak nincs kijelölt határideje

Az érettségi vizsgák lebonyolítása során nem határoztunk meg jogszabályban életkori korlátokat - közölte az EMMI sajtóosztálya az atv.hu kérdésére, hogy a 65 év feletti pedagógusok is részt vehetnek-e az érettségi vizsgák lebonyolításában.

De emlékeztetnek - ahogy azt már Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár elmondta - az idősebb vagy alapbetegséggel rendelkező kollégák tehermentesítése ajánlott.

„Jogszabály eddig sem írta elő, hogy csak az intézménnyel jogviszonyban álló tanárok vegyenek részt az érettségi lebonyolításában, erre eddig is volt példa, erre erősítettünk rá az ajánlásban, hogy ez lehetséges” - erősítették meg az EMMI részéről.

Maruzsa Zoltán államtitkár és több pedagógusi végzettséggel rendelkező kollégája is ilyen módon kapcsolódik be az érettségi vizsgák felügyeletébe - írják.

Mi a halasztás határideje?

Az atv.hu másik kérdésre, hogy mikor kell legkésőbb a döntést meghozni arról, hogy elhalasztják-e a május 4-re kitűzött érettségi vizsgákat a járványhelyzet tetőzése miatt, az EMMI részéről azt válaszolták: ”az esetleges időpont változtatásnak jelenleg nincs kijelölt, végső határideje”.

Maruzsa: ha kell, “mozgatnak”

Maruzsa Zoltán tegnap délutáni a videóüzenetében a május 4-ére kitűzött érettségi vizsgákról azt mondta: “A kormány kijelölte a vizsgák időpontját. Érettségi tehát lesz ! Amennyiben a járványügyi szempontok az időpont mozgatását indokolják, a szükséges döntést meg fogjuk hozni - fogalmazott az államtitkár.

A lehetséges változtatás az indokolhatja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök - szakemberek véleménye alapján -vasárnap azt mondta: május 3-án fut fel a csúcsra a járvány. Erről itt írtunk.

Ajánlom

További belföldi híreink