Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-20 07:00:00

Palkovics bejelentette: lesz néhány változás a gazdasági mentőcsomagban

Az innovációs és technológiai miniszter a Hír TV-ben úgy fogalmazott: a kormány „eszközöl néhány változtatást a gazdaságvédő stratégiában”.

A Portfolio azt írja, a miniszter kijelentése szerint a hét elején eszközölnek néhány változtatást a gazdaságvédő stratégiában a partnerekkel való egyeztetés után. Átalakítják a rövidített munkaidő utáni támogatást, úgy, hogy az ipari partnerek számára pontosítanak bizonyos elemeket, hogy egyszerűbb legyen igénybe venni.

Szintén a lap számolt be arról a napokban, hogy a külügyminiszter az elmúlt hetekben ugyan levelet küldött az itteni multinacionális cégeknek, hangsúlyozva, hogy a mentőcsomaggal majd megmentik a munkahelyeket, ennek ellenére csalódást keltett a kormányzati akcióterv, a multik közül több pedig nem várt tovább, leépítésekbe kezdett. Márciusban főként a kisebb cégek küldték el a dolgozóikat, így több tízezren veszítették el állásukat.

Azért csalódottak, mert egyrészt nagyon bürokratikus, nagyon nehézkes a mentőcsomag, ráadásul ezernyi feltételnek kell megfelelni, másrészt pedig nagyon kevésnek érzik azt a dolgozónkénti maximum havi 75 ezer forintot, amelyet a kormány támogatásként odaad azért, hogy ne rúgják ki a dolgozókat a nehéz helyzetbe került vállalkozások. Azt a támogatást is csak három hónapra kapják meg, utólag, a cégek. Ráadásul akik elveszítették a megrendeléseik nagyobbik részét, vagy már le is álltak, azok nem tudják igényelni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink