Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-11 17:13:00

Polgármester: Teljes kijárási tilalom jöhet a 65 év felettieknek Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia közösségi oldalán azt írta, pénteken a Margaréta otthon egyik lakója "kiszökött és elment vásárolgatni", ezért újragondolja korábbi döntését a kijárási korlátozással kapcsolatban.

A polgármester azt írja, az ilyen magatartás súlyosan veszélyeztet másokat is. Az esettől teljesen függetlenül már megrendelték a koronavírus-teszteket, jövő héten az idősotthon összes dolgozóját tesztelik majd.

"El szeretnénk kerülni azt a tragédiát, amely a budapesti otthonban bekövetkezett"

- írja, hozzátéve: tegnap írt egy levelet a nyugdíjasházakban élőknek, kérve őket a felelős együttműködésre. "Akkor még úgy gondoltam, hogy a korosztályuk iránti tiszteletből nem élek jelenlegi jogommal, és nem rendelek el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára" - idézte fel Szemereyné.

"Ez az eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében. Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat. Ez azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 között sem hagyhatnák el otthonaikat. Van egy kitűnően működő Gondoskodó Szolgálatunk, el tudjuk látni az időseket, nem maradnak magukra"

- olvasható a bejegyzésben. A polgármester hozzáteszi: nagyon sajnálja a dolgot, de ha szép szóval nem megy, és ez a tendencia folytatódik, akkor kénytelen lesz meghozni ezt a döntést, mert ez a város érdeke.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink