Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-09 13:30:00

Magyar beszámoló Vuhanból: továbbra is nagyon komoly korlátozások vannak érvényben

Gumikesztyű, maszk, és nejlon a lábra – csak így lehet kilépni a vesztegzár feloldása után is Vuhanban az utcára, aki ezt nem tartja be, börtönbüntetésre is számíthat.

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

A Vuhanban élő magyar zeneszerző az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy próbálnak abban hinni, hogy 76 nap eltelte elég ahhoz, hogy elűzzék ezt a vírust. „Ha a valós számokban nem is lehet hinni, a tendenciában mindenki hisz" – fogalmazott Keresztes Zoltán. A zeneszerző beszámolója szerint továbbra is nagyon komoly korlátozások vannak érvényben, a védőmaszkok használata kötelező, börtönbüntetést kaphat az, aki nem hord védőfelszerelést. Akiket az utcákon láttak, továbbra is betartják ezeket az intézkedéseket.
 
A járvány kitörése óta nagyon komoly ütemben dolgoznak azon, hogy megtalálják a vírus elleni vakcinát. Szerinte a kínaiak a járvány kitörése óta dolgozhatnak az ellenszeren, de erről tudományos ismerete nincsen.

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat Vuhanban

 


atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink