Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-08 18:04:00

Nem ért egyet a 13. havi nyugdíjjal az iparkamara elnöke

Parragh László – aki részt vett a válságkezelő csomag létrehozásában – azzal sem ért egyet, hogy 75 ezer diák nyelvvizsga nélkül is megkapja a diplomáját.

Kedd este Parragh László volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának egyik vendége. Az iparkamara elnöke többek között arról beszélt, hogy mivel még nem látni tisztán, mekkora károkat okoz a koronavírus okozta válság, elképzelhető, hogy újabb intézkedéscsomagokra lesz szükség a kormány részéről. Parragh a műsorban beszélt arról is, hogy a rövidített munkaidőről szóló rendelkezések részletszabályozása még hátravan, a kényszerszabadságon levőkről pedig úgy fogalmazott: „Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni.”

A műsorban előkerült az is, hogy a Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként 75 ezer diákot mentesítenek a nyelvvizsga kötelezettség alól, mert a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra. „Én ezzel egyébként személy szerint nem értek egyet” – fogalmazott a kérdéssel kapcsolatban Parragh László, aki elmondta: a könnyítés visszamenőlegen vonatkozik mindenkire, aki a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehette át a diplomáját.

Az iparkamara elnöke elmondta: Orbánnak azzal a bejelentésével is tudna vitatkozni, hogy visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, nem ért egyet a kormány döntésével. Egyébként Parragh értelmezése szerint a nyugdíjasok jövő januárban egy heti nyugdíjjal kapnak többet, majd minden rákövetkező évben hozzáadódik még egy heti nyugdíj, így a negyedik évre jön össze a teljes 13. havi nyugdíj.
Ajánlom

További belföldi híreink