Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-07 18:05:00

Felmérés: Nagyon megosztja a magyarokat a 13. havi nyugdíj visszaépítése

A megkérdezettek harminckét százaléka egyetért azzal, hogy a kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, míg 30 százalék szerint csak politikai akció az intézkedés. A felmérés 1000 fő megkérdezésével történt.

Az ATV megbízásából a Pulzus által készített reprezentatív kutatásból kiderül, hogy a válaszadók 32 százaléka szerint a nyugdíjasok megérdemlik a többletjuttatást, ezért egyetértenek azzal, hogy a kormány négy év alatt visszaépíti a 13. havi nyugdíjat. Harminc százalék viszont úgy véli: a bejelentés csak egy politikai akció, a Fidesz így akarja 2022-ben megnyeri a nyugdíjasok szavazatait.

A kutatásból az is látszik, hogy a férfiak 34 százaléka egyetért a 13. havi nyugdíj visszaépítésével, viszont 32 százalékuk nem. A nők esetében 30 százalék szerint megérdemlik a többletjuttatást a nyugdíjasok, míg 28 százalék úgy véli: ez egy politikai akció.

A reprezentatív felmérés szerint a 60 éves vagy idősebb korcsoport közel fele, 43 százaléka szerint megérdemlik a nyugdíjasok a többletjuttatást, míg csak 27 százalékuk gondolja politikai akciónak az intézkedést. Az is látszik, hogy a 18-39 éves korosztálynak csupán 20 százaléka gondolja úgy, hogy a nyugdíjasok megérdemlik a 13. havi nyugdíjat, és 39 százalékuk szerint inkább a koronavírus miatt a munkájukat elvesztő embereket kellene támogatnia a kormánynak.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők nagy része: 43 százaléka gondolja úgy, hogy az intézkedés egy politikai akció, és csak 18 százalékuk ért egyet a kormány döntésével.

A községben élők 41, a városban élők 31, a budapestiek 25 százaléka ért egyet a 13. havi nyugdíj visszaépítésével. A Budapesten és a városban élők 34-33 százaléka viszont nem ért egyet az intézkedéssel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink