Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-06 18:01:00

Felmérés: a magyarok közel fele országosan, több mint negyede Budapesten tovább szigorítana a kijárási korlátozáson

Az ATV megbízásából a Pulzus kutató által végzett felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 44 százaléka szerint a kormánynak tovább kellene szigorítania a kijárási korlátozásokat. A felmérés 1000 fő megkérdezésével történt.

A válaszadók 44 százaléka szerint tovább kell szigorítania a kormánynak a kijárási korlátozásokat, mert egyre több a fertőzött beteg, és emelkedik a halálesetek száma. A megkérdezettek 27 százaléka gondolja úgy, hogy csak Budapesten és Pest megyében lenne szükség a szigorításra, mert itt van a legtöbb fertőzött.

A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a nők 47 százaléka gondolja úgy, hogy szigorítani kéne a korlátozásokat, míg a férfi válaszadók 41 százaléka pártolná a szigorítást.

A 60 éves vagy idősebb korcsoport 45 százaléka szavazott a szigorítás mellett, míg csupán 7 százalékuk gondolja úgy, hogy nem kell további lépéseket tennie a kormánynak, túl kell esni a járványon.

A felmérés arra is kitér, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező válaszadók 47 százaléka, a középfokú végzettségűek 43 százaléka, míg az alapfokú végzettségűek 44 százaléka szigorítaná a korlátozásokat.

Az ATV megbízásából készült felmérésre adott válaszokból az is kiderül, hogy a városban élő válaszadók 50 százaléka áll a szigorítás mellett, míg a budapestiek 40, a községben élők 41, a megyeszékhelyen élők 43. százaléka.

 

 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink