Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-03 10:36:00

Varga Judit az anyósáról: Még óvodás voltam, amikor ő már bíró volt!

Az anyósa már az ő miniszteri kinevezése előtt a a Kúria főtitkára lett, ”ami a bírói hivatás egyik csúcsa”. Ha az OBH elnökhelyettesévé kinevezik, nem előre lép, hanem oldalra - reagált Varga Judit az Index mai cikkére, emlékeztetve: anyósa, dr Erőss Monika a Jogi esetekből ismert dr Erőss Pál lánya. Semmilyen összeférhetetlenség nem áll fenn, ha kinevezik - írta a miniszter.

Varga Judit az anyósáról: Még óvodás voltam, amikor ő már bíró volt!

“Az ellenzék szerint nem létező “független” média ökle, az Index ma öles betűkkel hirdeti, hogy az anyósom pályázott az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesi posztjára. A “független” médium ugyan nem kérdezett meg a kérdésben, de a következőket tartom szükségesnek közölni” - írta ki a Facebook oldalán Varga Judit az Index mai cikkére reagálva, miszerint az anyósa, dr Erőss Monika pályázott az Országos Bírói Hivatal elnökhelyettesi posztjára.

“Az anyósom 1984. óta dolgozik bíróként (ekkor én még óvodás voltam), sőt talán sokan emlékeznek az édesapjára, dr. Erőss Pálra is, aki legfelsőbb bírósági bíróként és egyben a Jogi Esetek című műsor szereplőjeként egy “ország jogásza volt”.

Felsorolni is nehéz, hogy a 36 éves bírói pályafutása során a bírói hivatás és igazgatás hány területén dolgozott, de ami talán a legfontosabb, hogy 2012. január 1. óta, tehát az én miniszteri kinevezésem előtt 7 évvel nevezte ki a Kúria elnöke, a Kúria főtitkárának, ami a bírói hivatás egyik csúcsa és a bíróságok egyik legfontosabb igazgatási vezetői funkciója. Ezt a pozíciót töltötte be mostanáig, mindenki szakmai megelégedésére” - írja Varga Judit, hozzátéve:

“ez még az Index újságírójának sem fájt. Amennyiben az OBH elnökhelyettesévé kinevezik, nem előre lép, hanem legfeljebb oldalra. Az önéletrajza magáért beszél”.

A miniszter linkelte is dr Erőss Monika szakmai életrajzát.

Végül Varga Judit megjegyzi: “Ha az index újságírója a vonatkozó jogszabályokat elolvasta volna, pontosan látnia kellett volna, hogy az anyósom pozícióváltása semmilyen összeférhetetlenségi kérdést nem vet fel”.

Ajánlom

További belföldi híreink