Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-03 07:59:00

Orbán: Szerdán lesz döntés, hogy meghosszabbítják-e Húsvétra is a kijárási korlátozást

Szerdán hoznak döntést arról, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást április 11-e utánra is, amit eredetileg Nagyszombatig rendeltek el - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban a szokásos péntek reggeli interjújában.

Orbán: Szerdán lesz döntés, hogy meghosszabbítják-e Húsvétra is a kijárási korlátozást

Szükség van-e újabb intézkedésekre ? - kérdezte Nagy Katalin a miniszterelnöktől.

Az Operatív Törzs ülésén 623 beteget jegyeznek, 26 halott van - hangzott el a műsorban.

“Lelkileg nem egyszerű az ország helyzete, itt a baj”, de vakcina nincs, a szakemberek szerint lassítani kell a vírus terjedését - sorolta a miniszterelnök. Van még egy dolog, harcolni kell minden egyes ember életéért, ő 23 napja csak ezzel foglalkozik - tette hozzá.

“Le a kalappal mindenki előtt, akik a frontvonalban, vagy a hátországban dolgoznak”

- mondta Orbán Viktor, aki minden egészségügyi dolgozónak köszönetet mondott. Az édesanyák beadhatnák az iskolába a gyerekeket, de azt látni, hogy általában nem élnek ezzel - derült ki a miniszterelnök szavaiból. “Az édesanyák is jól el vannak fáradva” - tette hozzá.

Az idősek küzdenek az elmagányosodás ellen, ezt meg is érti. Fegyelmezetten betartják, amit az élet kirótt rájuk - konstatálta a miniszterelnök.

Szerdán tervezi, hogy döntést hoznak a kijárást illetően. “A húsvét egy családi ünnep, vinné az embert a lábát és a szíve”. Ez most aligha lesz lehetséges, legfeljebb szigorú keretek között - mondta. Döntenie kell majd arról, mi lesz húsvétkor, de szerdáig vár. “Ha a kényszer rávisz, megtesszük, de érzem, hogy természetellenes” - tette hozzá.

A félelem legyűrését Húsvét előtt és után is - a vakcina feltalálásáig - “első helyen a papoktól”, aztán az államvezetőktől, a rendvédelmisektől, az orvosoktól várják, hogy “mindenki összerendezze magát” - mondta a miniszterelnök a műsorban.

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink