Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-03 17:02:00

Bors: 11 napig járhattak-kelhettek az országban a fertőzött úszók

A Bors információi szerint nem egyből vonultak önkéntes karanténba azok az úszók, akik külföldön edzőtáboroztak. A Kőbánya versenyzői három nappal hazatérésük után még edzettek a Kőér utcai uszodában.

Bors: 11 napig járhattak-kelhettek az országban a fertőzött úszók

Mint ismert, a sportolók és stábtagjaik közül legkevesebb kilencen fertőződtek meg koronavírussal. Március közepén tértek haza Törökországból és Thaiföldről, de azt gyanítják, hogy nem az edzőtáborozás alatt kapták el a betegséget.

A Bors szerint ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy a vírussal megfertőződött Kapás Boglárka edzője, Virth Balázs állítja, thai kollégája szerint náluk egyetlen úszó sem betegedett meg.

Az mindenesetre különös, hogy több országból, más-más útvonalon érkező úszók egyszerre kapták el, ráadásul nem csak olyan versenyzőnél mutatták ki a koronavírust, aki külföldi edzőtáborozáson vett részt.

A bulvárlap megjegyzi, hogy bár a Magyar Úszó Szövetség azt állította, sportolóik azonnal karanténba vonultak, miután hazatértek, kiderült, a Kőbánya versenyzői három nappal azután is edzettek, hogy hazaérkeztek Thaiföldről.

A Bors szerint az is különös, hogy bár az edzőtáborokból valamennyien március 13-án tértek haza, az első teszteket csak 24-én végezték el az úszókon, vagyis 11 napig jártak-keltek az országban, anélkül, hogy tudták volna, fertőzöttek-e vagy sem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink