Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-03 06:47:00

600 fölött a fertőzöttek száma, újabb öt idős beteg halt meg

623 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg - írja a koronavirus.gov.hu.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Több mint tízezren vannak hatósági házi karanténban

Ezentúl a hatósági házi karanténban lévőkről szóló adatokat is közölni fogják a hivatalos kormányzati koronavírus tájékoztatási oldalon. A csütörtök éjjel közzétett adatok szerint 10 688 ember van hatósági házi karanténban itthon. Ezeket az adatokat azért teszik közzé, mert a járvány ezen szakaszában már az otthoni karantén a jellemző, nem pedig a kórházi karantén, hiszen kórházba már csak azok az igazolt fertőzöttek kerülnek, akiknek olyan súlyos tünetei vannak, hogy kórházi ellátást igényelnek. A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi, és aki megszegi a szabályokat, az bűncselekményt követ el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink