Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-01 20:12:00

Kovács Zoltán: „Ennek a törvénynek a módosítása majd valamikor sorra kerül”

Az államtitkár szerint nem most van az ideje a polgármesteri jogkörök módosításának, de egy nyugodtabb időszakban visszatérnek a kérdésre.

Sokan támadják az időkorlát nélküli felhatalmazási törvényt

 

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától. Ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be szerda délután. Ezzel kapcsolatban kérdezték Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt az ATV Egyenes Beszédben.

Arra a kérdésre, hogy miért vonták vissza a javalatot, Kovács Zoltán úgy válaszolt: „Azt gondolom, hogy ezt majd akkor kell átgondolni és újraszabályozni, amikor nem a közepén leszünk egy ilyen típusú válságnak”. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elmúlt napokban 2 olyan eset is volt, amikor a polgármesterek túlterjeszkedtek a jogkörükön. Utalt a kijárási tilalmakra, vagy a kötelező szájmaszkviselésre.

„De nem most van ideje ennek a módosításnak” – szögezte le. Arra többszöri kérdésre sem válaszolt, hogy mi változott kedd este óta, ami miatt szerda délutánra visszavonták a javaslatot.


„Ennek a törvénynek a módosítása majd valamikor sorra kerül, nyugodalmasabb körülmények között” – jelentette ki.

Kovács arról is beszélt, szeretné, ha az ellenzék belátná, hogy a kormány csak olyan intézkedéseket hoz, amelyek alkalmasak a vírus terjedésének csökkentésére, és nyugalmat, biztonságot hoznak a hétköznapokba. Szerinte ugyanakkor az ellenzék telekürtöli a nemzetközi sajtót és a hazai oldalakat kormányt támadó „sületlenségekkel”. Arra a közbevetésre, hogy Donald Tusk, vagy a luxemburgi kormány is kemény bírálatokat fogalmazott meg azt felelte:

„Nem ma jöttem le a falvédőről, az elmúlt években mindig bebizonyosodott, hogy jól szervezett politikai akciókkal állunk szemben.” Szerinte több ellenéki képviselő is azon „ügyködik”, hogy az Európai Parlamentben feljelentéseket gyártsanak Magyarország ellen. „Kiválóan bejáratott gépezetük van” – tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink