Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-01 07:01:00

"Ezek után végképp nincs helye közöttünk” - a Fidesz azonnali kizárását kezdeményezik a Néppártból

A dán Konzervatív Néppárt EP-képviselőjének tudomása van arról, hogy több más tagpárt is hasonló lépést fontolgat, miután a magyar parlament elfogadta a koronavírus-törvényt.

"Ezek után végképp nincs helye közöttünk” - a Fidesz azonnali kizárását kezdeményezik a Néppártból
Orbán Viktor miniszterelnök

A felfüggesztett Fidesz azonnali kizárását kezdeményezi a kereszténydemokrata pártcsaládból a dán Konzervatív Néppárt elnöke és európai parlamenti delegációvezetője. Soren Pape Poulsen elnök és Pernille Weiss EP-képviselő kedden hivatalos levélben értesítette erről Donald Tusk EPP elnököt és Manfred Weber frakcióvezetőt.

Pernille Weiss a Népszavának azt mondta, tudomása van arról, hogy több más tagpárt is hasonló lépést fontolgat, miután a magyar parlament elfogadta a széles körben vitatott "felhatalmazási" törvényt.

"Sok pártelnök reménykedett a kedvező változásban, ezért döntött annak idején a magyar párt felfüggesztése mellett. Ezek után a Fidesznek végképp nincs helye közöttünk”

- mondta.

Az EPP szabályai alapján a kizárást öt országból legalább hét tagpártnak kell indítványoznia a néppárt elnökéhez intézett levélben, hogy a javaslatot a döntéshozó fórum napirendjére tűzzék.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink