Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-31 10:15:00

Negatív lett a koronavírus tesztje Győr polgármesterének

Szájmaszkban jelentkezett hétfőn este Facebook oldalán Győr polgármestere, dr. Dézsi Csaba András. A közzétett videóban arról beszél, hogy nem csupán neki, de az aljegyzőnek is negatív lett a koronavírustesztje, melyet saját költségükön, magán laboratóriumban végeztettek el, miután kiderült, hogy Covid-19 vírussal fertőzödött meg a város jegyzője.

Negatív lett a koronavírus tesztje Győr polgármesterének

A jegyző megbetegedésétől függetlenül végeztette el magán szintén önköltségen, magán laboratóriuban dr. Dézsi Csaba András – akinek egészsége, vírusmentessége duplán is fontos, hiszen a városháza mellett a győri kórházban is dolgozik, fizikai kontaktusokban.

Április elsejétől megyek, mennék vissza a kórházba orvosként. A törvény ezt most már lehetővé teszi. Azonkívül egy ekkora város felelős vezetőjeként bejártam, bejárok a kórházba egyeztetni a járványügyi helyzetről. Azért, hogy nem veszélyeztessem az ott dolgozók egészségi állapotát, a biztonság kedvéért ezt a tesztet megcsináltattam

-mondja a facebookos videóban a polgármester, akinek tesztje – akárcsak az aljegyzőé – negatív lett. A városvezető hangsúlyozta, hogy nyitott városvezetést ígért, ezért is tartja fontosnak, hogy közölje az eredményeket.

atv.hu/Pesti Srácok

Ajánlom

További belföldi híreink