Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-31 18:55:00

Index: Legalább nyolc magyar úszó koronavírusos

A múlt héten rendezték volna az úszók országos bajnokságát a Duna Arénában, amin kihirdetik az olimpiára utazó csapatot. A magyar bajnokságot törölték, az olimpiát egy évvel lehalasztották, a versenyzők azonban edzőtáborokban voltak.

Index: Legalább nyolc magyar úszó koronavírusos

A Thaiföldről hazaérkező világbajnok, Kapás Boglárka valamint a Törökországból hazatérő vb-bronzérmes Kozma Dominik maguk jelentették be, hogy a második koronavírustesztjük pozitív lett, ugyanakkor egészségesek és tünetmentesek. Ők egymással nem voltak kapcsolatban hazatérésük óta. Vagy út közben, vagy már itthon kaphatták el a vírust.

Az Index információi szerint kilenc igazolt pozitív eset van, egy edző is érintett lehet. Az érintett koronavírusos úszók száma a napokban nőhet, ahogy a tesztek eredményei folyamatosan érkeznek.

Van olyan sportoló, akinek majd csak holnap lesz kész a mintája. Előfordult olyan eset, hogy a szobatársak közül az egyik versenyzőnél kimutatták a vírust, míg a másiknál nem.

„Komolyan vettük a járványügyi helyzetet, ez a legfontosabb pozitívum. A külföldről hazatérő versenyzőket nem engedték be az uszodába, nem mehettek közösségbe, amíg nincs két bizonyítottan negatív leletük. Erős sportemberekről van szó, de egy vírussal a szervezetükben kellett volna edzeniük, mozogniuk, ami nem szerencsés. A klórozott víz a vírust elpusztítja, de a versenyzők egymásra így is hatással lehettek volna. Abban bízhatunk mostantól, hogy mindenki egészséges marad, és könnyedén átvészeli a fertőzést”

- mondta az Indexnek az úszók kapitánya, Sós Csaba.

Sós nem kívánta kommentálni, mennyi fertőzött van, és neveket sem szeretett volna mondani a versenyzők jogainak védelme érdekében.

Budapest egyébként Európa-bajnokságot rendezett volna május közepén, amit augusztusra halasztottak, de arra sincs sok esély, hogy abban az időpontban meg lehet tartani a versenyt.

A világbajnok Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila azt mondta, ő megkapta a második negatív tesztet. Ők Dél-Afrikból tértek haza március közepén. A Honvédban edzhetnek, de csak tornatermi munkát tudnak végezni, és minden egyes edzés előtt és után fertőtlenítenek hármójuk után.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink