Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-30 12:04:00

Koronavírusos idős van az érdi otthonban, senki nem hagyhatja el a szobáját

A 24.hu információi szerint pénteken a járási tiszti főorvos elrendelte a Szent József Idősek Otthona valamennyi lakójának járványügyi elkülönítését.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert az egyik idős bentlakó igazoltan vírusos lett. Rajta egy hete végezték el a tesztet, amely pozitív lett. A lakók azonban a lappangási időszakban szoros kontaktusba kerülhettek a beteggel, ezért feltételezhető, hogy időközben ők is megfertőződtek.

A lap birtokába került dokumentum szerint a járási tiszti főorvos elrendelte, hogy április 6-ig egyetlen lakó sem hagyhatja el a szobáját. Az otthon dolgozóinak pedig előírta, hogy kizárólag egyéni védőfelszerelésben végezhetnek munkát az intézményben. A lakók evőeszközeit, textíliáit is szigorúan elkülönítve kell kezelniük.

Megkeresésükre az intézmény vezetője, Kövér Mária az intézkedés részleteiről nem kívánt nyilatkozni. Kérdésünkre annyit elmondott, hogy a lakók és a munkatársak tesztelése „folyamatban van”.

A helyzet nyilvánvalóan még nehezebb helyzetbe hozta az érdi idősotthon lakóit, hiszen a bentlakásos otthonokban már korábban látogatási és kijárási tilalmat rendeltek el.
Csőzik László, Érd polgármestere a 24.hu-nak azt mondta, tudomása van az irgalmasrendi otthonban elrendelt intézkedésről, Katona Ildikó járási tiszti főorvos az önkormányzatot is értesítette a karantén elrendeléséről. Csőzik közölte azt is, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében az önkormányzati fenntartásában álló szociális gondozási központ idősotthonában már korábban elrendelte: a veszélyhelyzet idejére az ott dolgozó munkatársaknak is be kell költözniük az intézménybe.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink