Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-29 18:08:00

Elcsukló hangon nyilatkozott a polgármester, aki 120 millió forintot utalt vissza a kormánynak

Több mint 120 millió forintot utal vissza a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penyige önkormányzata az államnak, amit eredetileg a focipályájuk felújítására nyertek. A falu csapata a megyei harmadosztályban játszik. A csapat edzője, aki egyben a falu polgármestere is, azt kérte, hogy a visszautalt pénzt fordítsák az egészségügyre.

Az idelátogató csapatok egyszerűen csak penyigei döcögősnek hívják a helyi focipályát. Simának, egyenletesnek túlzás lenne mondani, viszont vakondtúrás jócskán akad rajta. Öltözőjük sem lesz egyhamar, mert a felújításra, építésre nyert összeget, ahogy a polgármester elcsukló hangon mesélte, nem használják fel.

"Kedd reggel úgy éreztem és úgy gondoltam, hogy a Magyarországon kialakult helyzetre tekintettel talán ezt nekünk most el kell engednünk és fel kell ajánlanunk a közösbe, hisz megvoltunk eddig is s megleszünk ezután is, de most úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak, az egészségügyben dolgozóknak most nagyobb szüksége van erre a pénzre." - nyilatkozta Juhász Gyula, polgármester.

A polgármester a focicsapat edzője is. A sportegyesület elnökét kereste meg és megbeszélték a dolgot.

"Gondolkoztam rajta, hogy szívem szerint én is visszaküldeném a pénzt, mivel ez a penyigei csapat eddig is megvolt öltöző nélkül, most ebben a helyzetben nagyobb szükség van erre a pénzre az egészségügyben meg, hogy túléljük ezt a vírust." - mondta Juhász József, egyesületi elnök.

A polgármester Orbán Viktornak és az illetékes minisztériumoknak is elküldte a felajánlásukról szóló levelet. Hamar érkezett a válasz.

"Öt percen belül reagált az államtitkár úr egy köszön levéllel, az osztályvezető úr pedig felhívott az EMMI-ből, hogy jól látják-e, amit látnak. Én mondtam, hogy jól látják és szeretnénk, ha ezt felajánlásként elfogadnák és visszautaljuk a pénzt."

- tette hozzá Juhász Gyula.

A Megye III-ban játszó csapat a jó szívvel meghozott döntés után tehát a döcögős pályán folytathatja. A pénzt a jövő héten utalják vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink