Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-28 15:42:00

Hangosbemondón figyelmeztetik a 65 éven felülieket a Tescóban, ha el kell hagyniuk a boltot

Az új bevásárlási szabályok értelmében 65 évnél idősebbek nem tartózkodhatnak egy légtérben a náluk fiatalabbakkal.

Hangosbemondón figyelmeztetik a 65 éven felülieket a Tescóban, ha el kell hagyniuk a boltot

A szombaton életbe lépő új bevásárlási szabályok értelmében az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon korosztályi megkülönböztetésen alapuló bevásárlási sávokat hoztak létre, mely lényege a 65 évnél idősebb társadalmi réteg elválasztása a fiatalabbtól, ezzel is megnehezítve a két korosztály között a koronavírus terjedését. Az új rendszer értelmében az idősebb korosztály csak 9 és 12 óra között intézheti a bevásárlást, és ebbe az időben kizárólag ők tartózkodhatnak az üzletekben, piacokon.

Az Index a Tescot kérdezte az első tapasztalatokról.

A sajtóosztály elmondta, hogy „a 18 év alattiak alkoholvásárlási tilalmának betartásához hasonlóan” próbálják kiszűrni a 65 évnél idősebbek számára fenntartott időintervallumban a boltban tartózkodó fiatalabb vásárlókat.

„Amennyiben a vásárló valószínűsíthetően nem tartozik a megfelelő korcsoportba, a személy- és vagyonőr (illetve, ahol ez nem biztosított, a műszak- és áruházvezető) kollégáink udvariasan megkérik az érintett vásárlót, hogy igazolja az életkorát. Amennyiben a vásárló ennek nem tesz eleget, kollégánk udvariasan felszólítja a távozásra, és felhívja figyelmét a jogszabályban foglaltakra."

A vásárlócserét hangosbemondón (ahol nincs hangosbemondó, ott élőerővel) keresztüli többszörös figyelemfelhívással igyekeznek lebonyolítani.

A cikkből az is kiderül, hogy a három órás idősáv sok esetben túl szélesnek bizonyul, ami a többi vásárló bevásárlását nehezíti meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink