Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-26 12:03:00

Török Gábor : Előrehozott választások felé viheti a kabinet az országot

Nem lepődne meg, ha előrehozott választások irányába vinné az országot a kormány – egyebek mellett erről beszélt Török Gábor az Egyenes beszéd című műsorban. A politikai elemző arra is kitért, hogy szerinte csapdaállítás történt, amibe belesétált a hisztérikus ellenzék.

Ebben a helyzetben az ellenzéknek látnia kell azt, hogy mi a kormányzat pontos célja, és azt, hogy a választók mit érzékelnek ebből – ezt mondta Török Gábor az Egyenes beszéd című műsorban. A rendkívüli helyzetek ugyanis nem semmisítik meg a politikai logikát, csak annak elrejtésére ösztönzik a politikai szereplőket.

Természetes ugyanakkor az is, hogy a politikusok a jövőbe tekintenek, miféleképpen járul is hozzá ez a későbbi politikai céljaikhoz. Ebben a versenyben pedig – tette hozzá a politikai elemző – a kormányoldal most is előbbre tart.

Mint mondta, szerinte szó sincs diktatúráról, szerinte a kormányoldal stratégiái arra gondolhattak: itt az idő átgondolni a 2022-es választási esélyeket. Mert ami most van, az szerinte részben 2022-ről is szól. Szerinte az ellenzéknek most be kellett volna simulni a nemzeti egységbe, és később elővenni a kritikus énjét.

Török Gábor hozzátette: szerinte nem rendeleti kormányzás a cél, hanem a választói támogatottság megtartása. Ehhez arra a látszatra is szükség van, hogy jól kezeli a válságot, de ez kevés lesz akkor, amikor elmúlik a járványveszély.

Ha a járvány 3-6 hónapon belül véget érne, akkor Török azon sem lepődne meg, ha a kabinet előrehozott választások irányába vinné az országot. A gazdasági visszaesés kapcsán ugyanis – ami be fog következni – a politikai kormányzás feltételei a lehetetlenségig megváltozhatnak.

„Felelősségátruházó” és „ellenzékhibáztató” politikának titulálta azt is, ahogyan a Fidesz nem ment bele abba, hogy időkorlátot szabjanak a veszélyhelyzetnek. Mint mondta, csapdaállítás történt, amibe a hisztérikus ellenzék bele is sétált.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink