Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-26 19:53:00

Karácsony rendszeresen egyeztet a Fidesszel

Igyekszünk mindent megtenni, hogy akiknek muszáj dolgozniuk, azokat a főpolgármesteri hivatalban megóvjuk a járványtól – erről Karácsony Gergely főpolgármester beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, aki hozzátette: büszke azokra a kollégáira, akik ilyen helyzetben is helytállnak, például a hulladékgazdálkodás terén.

Karácsony rendszeresen egyeztet a Fidesszel
Karácsony Gergely főpolgármester, fotó: MTI

Karácsony Gergely a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban elmondta: azt tartja helyesnek, hogy követik a kormányzat útmutatásait ezen a területen. Egyetért ugyanakkor azzal, amit Gulyás Gergely mondott a délelőtti kormányinfón, aki szerint a járvány elhúzása a védekezés célja.

Szerinte egy nagyváros azt a fajta bezártságot, amelyben most él, nehezen fogja hosszabb távon elviselni, ezért lehet, hogy néhány hét múlva időszerű lehet Budapesten is a kijárási tilalom bevezetése.

Karácsony Gergely úgy látja, hogy nem pénzkérdés a járvány elleni védekezés, inkább a védőeszközök beszerzése okoz nehézséget. Szerinte a járvány felébresztette az országot és ráébresztette arra, hogy az elmúlt 10-30 évben nagyon rosszul bánt az egészségügyben dolgozókkal.

Ami a gazdasági válságkezelés mikéntjét illeti, a főpolgármester szerint azt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni, hogy a bajt megszorításokkal tetézzék. A fővárosi önkormányzat a tulajdonában lévő helyiségek bérlőinek 3 hónapos fizetési moratóriumot ad, hogy a vállalkozások ne veszítsék el az általuk bérelt helyiségeket. Szerinte a járvány nyomában a világon konszenzus alakulhat ki az alapjövedelem szükségességéről a jobb- és baloldali politikai erők között.

Azok az emberek váltak hősökké, akik alacsony fizetésért közszolgálati feladatokat látnak el – értékelte a járvány nyomán kialakult helyzetet a főpolgármester.

Karácsony Gergely megerősítette Gulyás Gergely kancelláriaminiszter állítását, amely szerint Rudolf Péter Vígszínház élére történt kinevezése előtt egyeztetett Láng Zsolt fővárosi fideszes frakcióvezetővel.

Azt is elmondta: az elmúlt napokban többször is egyeztettek Láng Zsolttal, és a fővárosi közgyűlés szünetelése alatt csak olyan intézkedéseket fog hozni, amelyekről tudja: biztos közgyűlési többséget tudhat maga mögött.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink