Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-25 17:05:00

Kincses: még mindig nem elég a tesztek száma

Jó hír, hogy maszkok érkeztek, de folyamatos beszerzésre lesz szükség a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint. Az ATV Start című műsorban azt is elmondta, hogy bár az utóbbi napokban emelkedett a tesztelések száma, de az még mindig nem elegendő. Hozzátette azt is, hogy az emberi találkozásokat kell jócskán leszűkíteni.

Tízre nőtt a koronavírus-járvány magyarországi áldozatainak száma, miután meghalt egy brit beteg. Azt nem tudni, hogy a fertőzött milyen idős volt, de, ahogy a többi áldozatnak is, neki is volt krónikus betegsége. Közben 39 új fertőzöttet regisztráltak a hatóságok, így a koronavírusos betegek száma elérte a 226-ot. A hivatalos szervek szerint továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában tart a magyarországi járvány, ugyanakkor bármikor elérheti a tömeges megbetegedések szintjét.

226 fertőzött van Magyarországon, 10-re emelkedett a halottak száma


Ezzel kapcsolatban a Magyar Orvosi Kamara elnöke azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy ha az utóbbi napokat vesszük, akkor a tesztelések száma szerencsésen növekedik. Ugyanakkor, ha azt nézi, hogy 226 fertőzöttből 10 elhunyt, akkor az magas. Ez csak úgy lehet – folytatta Kincses Gyula – hogy ha nem tudjuk a valós fertőzöttek számát, vagyis még mindig nem elég a tesztek száma.
 
Mint mondta, jó hír, hogy maszkok érkeztek, csak azt is lehet tudni, hogy a járvány valószínűleg nem egy hétig vagy hónapig, hanem tovább tart. Komoly előrelépést jelent a beszerzés, de folyamatos beszerzésre is szükség lesz. Kincses Gyula a MOK azon javaslatáról is beszélt,

miszerint a fertőzötteket nem az egész egészségügyre kell ráereszteni, hanem olyan pontokat kell létrehozni, amelyek fogadják őket és sürgősen el is látják.

Most úgy tűnik – folytatta –, hogy ez meg fog valósulni, mert a tegnapi bejelentés szerint külön helyeket állítanak fel az akut, vagyis a légúti fertőzéses gyanús eseteknek.
 
A kijárási tilalmat pedig azért támogatják, mert azt szeretnék, ha az ország kevesebb veszteséggel élné túl ezt az időszakot. Mint mondta, meg kell szüntetni a felesleges ember-ember találkozásokat, amiben a kormány és a lakosság is tud tenni. Előbbi szerinte a kijárási tilalommal tehetne, ami az esetleges tömeget is széthúzhatná, ami ráomlik az egészségügyre. ​

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink