Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-24 14:55:00

Az idősek gondolják a legkevésbé, hogy elkaphatják a koronavírust

A megkérdezettek csupán egyharmada gondolja úgy, hogy ő is elkapja a koronavírus-fertőzést – ez derült ki a Publicus Intézet és a Népszava közös kutatáséból. A felmérés arra is rámutat, hogy a megkérdezettek kétharmada karanténba tenné a nyugdíjasokat.

Az idősek gondolják a legkevésbé, hogy elkaphatják a koronavírust

Mindenki hallott már a koronavírus-járványról, a megkérdezettek háromnegyede szerint hazánkban is tömegessé fog válni a fertőzöttek száma – ez derül ki a Publicus Intézet és a Népszava közös kutatásából. A válaszadók csupán egyharmada gondolja úgy, hogy elkapja a vírust, a többiek optimisták, és úgy vélik, hogy őket elkerüli a járvány.

Leginkább a vállalkozók és az alkalmazottak (43, illetve 40 százalék) gondolják úgy, hogy elkapják a koronavírust, legkevésbé pedig a nyugdíjasok (26 százalék). A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a megkérdezettek 16 százaléka nagyon, 45 százaléka pedig kicsit fél attól, hogy elkapja a koronavírust és beteg lesz – 39 százalék nem fél ettől.

Arról is megoszlanak a vélemények, hogy meddig fognak tartani a korlátozó intézkedések hazánkban. A válaszadók kétharmada szerint két-három hónapig fognak tartani, 17 százalék szerint egy hónapig, míg minden tizedik megkérdezett szerint akár fél évig is. A válaszadók háromnegyede szerint várható a települések közötti forgalom korlátozása (73 százalék), illetve az idősek kötelező karanténba helyezése (71 százalék). Ugyanakkor mindössze tízből hatan (58 százalék) várják a tömegközlekedés leállítását. Emellett az idősek karanténba helyezését kétharmad szükségesnek látja, legkevésbé a 60 év felettiek, és a nyugdíjasok. Az idősek kötelező karanténba helyezését 71 százalék tartja elképzelhetőnek — leginkább az alkalmazottak és a tanulók (80, illetve 76 százalék). Legkevésbé a nyugdíjasok, mindössze felük (54 százalék) tart valószínűnek egy ilyen, őket érintő korlátozó intézkedést.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink