Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-18 10:51:00

Négyszáz dolgozót küldenek el a kisvárdai Hádától

Négyszáz dolgozó kerül utcára Kisvárdán, nekik ugyanis már nem tud munkát adni a Háda Kft. A cég szerint ennek az az oka, hogy a koronavírus miatt visszaesett kereslet, így nincs pénz a bérekre.

Már holnap nem kell bemennie a munkahelyére annak a 400 dolgozónak, akit azonnali hatállyal bocsátott el a cég – számolt be az ATV Híradója. A Háda vezetése állítólag azzal indokolta az elbocsátásokat, hogy nem tud munkát adni a dolgozóinak a koronavírus okozta válságra hivatkozva.

„Szomorú hír ez a koronavírussal kapcsolatban, megvannak az elsődleges áldozatok, sajnos a Háda már elküldte az embereket, mert munkabért már nem tud fizetni, ez szomorú a családoknak megélhetési szinten, a sárgacsekket, a hitelt azt fizetni kell, ilyenkor jól jönne a kormány segítsége, hol vannak ilyenkor a politikus, amikor a szavazatot várja” – mondta Híradónknak egy neve elhallgatását kérő dolgozó.

A cég egyébként az előző években több állami támogatást is kapott állítja a helyi MSZP alelnöke. „Azt nem tartjuk azonban helytállónak, hogy egy olyan cég, ami az elmúlt években a munkahely teremtő támogatásból nagyon komoly állami forrásból részesült, az egyik napról a másikra engedi el ilyen válságos időben a munkavállalókat” – fogalmazott Legény Zsolt.

A dolgozók egy része három hónapig munkanélküli támogatást kap majd. A MSZP arra kéri a kormányt, hogy a dolgozók megsegítése érdekében ezt a három hónapos segélyt kilenc hónapig folyósítsa a munkájukat elveszett kisvárdaiaknak.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink