Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-16 08:37:00

Koronavírus: Csak egészségesen léphetnek be az újságírók az Országházba

Az Országház épületén kívül, szabad téren tartsák meg a sajtótájékoztatóikat a frakciók és képviselők - ezt kéri az Országgyűlés Hivatala. Az újságírók csak napi belépővel, egészségesen tudósíthatnak, ha “kontaktok”, kerülniük kell az Országházat.

Koronavírus: Csak egészségesen léphetnek be az újságírók az Országházba

Az Országgyűlés Hivatala/Sajtóirodája a koronavírus miatti járványügyi védekezés keretében különböző intézkedésekkel biztosítja az parlamenti képviselők, munkatársak és a sajtó munkatársai számára a körülményekhez képest nyújtható legnagyobb biztonságot.

Közleményükben azt írják:

2020. március 16-tól, azaz mától a rendelkezés visszavonásáig nem érvényesek az állandó sajtóbelépők. A Sajtóiroda napi sajtóbelépőt állít ki a meghirdetett sajtótájékoztatókra, nyilvános bizottsági ülésekre. A plenáris üléseket a sajtó munkatársai a Sajtóteremből követhetik figyelemmel; interjúk készítésre, sajtótájékoztatókra kizárólag az Országház Sajtótermében és a Képviselői Irodaház aulájában lesz lehetőség.

Kérik, hogy az Országgyűlés tevékenységét elsősorban online felületeinken és az MTI tudósításain keresztül kövessék.

Frakciók a szabadban tájékoztassanak

A Hivatal felkéri a frakciókat és a független képviselőket, hogy interjúikat és sajtótájékoztatóikat az épületeken kívül, szabad téren tartsák meg ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

Egészségesen léphetnek be

A napi sajtóbelépőt igénylő munkatársak belépésre az Országházba és a Képviselői Irodaházba csak egészséges állapotban kerülhet sor - szögezi le a közlemény.

Az Országgyűlés Hivatala azt kéri: lehetőség szerint kerüljék el azon kollégáik beléptetésének kérését, akik - vagy a velük együtt élő hozzátartozójuk - az elmúlt 14 napban fertőzött területen tartózkodtak, vagy fertőzött területről érkezett személlyel találkoztak.

Ajánlom

További belföldi híreink