Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-09 09:31:00

Varga Judit a nőjogi civileknek: Bízzanak bennem!

Női érdekvédő szervezetek, nőjogi aktivisták, valamint színészek és énekesek léptek fel azon a nőnapi jótékonysági rendezvényen, amelyet a családon és a párkapcsolaton belüli erőszak visszaszorítása érdekében rendeztek meg. Az este csúcspontja azonban nem egy jól sikerült fellépés volt, hanem az igazságügyi miniszter levele.

Varga Judit a nőjogi civileknek: Bízzanak bennem!

A Hősök terére szervett, néhány ezer ember érdeklődését kiváltó nőnapi eseményen az egyik főszervező, Péterfy-Novák Éva író olvasta fel Varga Judit szavait. Bár az igazságügyi miniszter nem vett részt a rendezvényen, egy a támogatásáról biztosító üzenetet küldött a szervezőknek - írja a hvg.hu.

A levelet most változtatás nélkül közöljük:

"Tisztelt Mérő Vera! Tisztelt Szervezők!

Köszönöm meghívásukat a március 8-i „Legyen Nőnap!”elnevezésű rendezvényükre.

A minap olvastam a Facebook-oldalukon, miszerint elengedhetetlen, hogy a nők elleni és a kapcsolati erőszak jelenségével szemben komplex módon lépjen fel az állam. Egy-egy intézkedés nem képes ugyanis önmagában kezelni ezt a bonyolult, számos eltérő szakpolitikai területet érintő, számtalan intézmény, hatóság és szolgáltató összehangolt fellépését igénylő kihívást.

Egyetértek. És abban is egyetértünk, hogy mindez nem sikerülhet az Önök, a civilek részvétele nélkül.

Egyetlen jogrendszer sem tökéletes, de csak együtt, egymást segítve leszünk képesek arra, hogy Magyarországon tovább erősítsük a nők, a családok és a gyermekek védelmét, hogy senkinek ne kelljen bántalmazást elszenvednie.

Éppen ezért közös munkára hívom Mindnyájukat! Csatlakozzanak azokhoz, akikkel együtt megkezdtük a jogszabályok, a joggyakorlat és a teljes intézményrendszer működésének felülvizsgálatatát. Az állami szereplők teljes spektruma mellett már mintegy kéttucatnyi civil szervezet, köztük a NANE és a PATENT képviselőinek értékes javaslatait vitattuk meg az Igazságügyi Minisztérium tárgyalóasztalánál.

Bízzanak bennem és legyenek a szövetségeseink ebben a munkában! A legjobb megoldások kialakításához szükségünk van az Önök tapasztalatára, szakmai tudására és mindenekelőtt lelkesítő erejükre. Valódi partnerséget, valódi együttműködést ajánlok

Munkájukhoz további sok sikert kívánva,

Maradok tisztelettel:

Varga Judit

igazságügyi miniszter"

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink