Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-10 07:46:00

Koronavírus: vidéken is egyre több rendezvényt mondanak le

Sorra mondják le a március 15-ei ünnepségeket vidéki városok polgármesterei a koronavírus miatt. Pécsett az ünnepi koncert is elmarad. A Wizz Air hétfőtől az összes olaszországi járatát törölte. Több egyetemen arra kérték a dolgozókat, ne utazzanak külföldre.

 

Március 15 én Pécsett ide, a 48 as térre szervezték az ünnepi megemlékezéseket. A város vezetése azonban úgy döntött nem rendezi meg az ünnepséget, sőt az aznap estére tervezett hangverseny is elmarad.

„Pécs városában is, le kellett mondanunk a márc 15 re tervezett koszorúzási ünnepséget és a Kodály központban szervezett díszhangversenyt. Mindez azért történik, mert a város is alkalmazkodik a koronavírus járvány megakadályozása érdekében bevezetett protokollhoz”

– mondta Bognár Szilvia alpolgármester.

A Wizz Air február végén jelentette be, hogy március 16-tól megszünteti a Debrecen-Milánó járatot. Kormányzati kérésre azonban már ma sem repült gép Olaszországba sem Debrecenből sem Ferihegyről.

„Magyarországon azokat a járatokat érinti az észak Olaszországból az érintett területekről Magyarországra repülte volna, van olyan ország pl ahol az összes Olaszországból érkező járatot fel kellett függesztenünk, a hatósági kormányzati intézkedéseknek megfelelően”

– jelentette ki Radó András, a Wizz Air szóvivője.

A Pécsi Tudományegyetemen arra kérték a dolgozókat, hogy ne utazzanak fertőzött területekre, sőt lehetőleg külföldre se induljanak el. Amennyiben mégis átlépik a határt, hazatérésük után két hétig nem mehetnek vissza dolgozni a munkahelyükre és erre az időre bért sem kapnak. Amennyiben a közalkalmazottat közegészségügyi okból eltiltják a foglalkozásától vagy a hatóság rendel el zárlatot, azaz karantént vagy járványügyi megfigyelést, úgy a dolgozó keresőképtelennek minősül és táppénzre jogosult. A bére és a táppénz közötti különbséget az állam fizeti majd meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink