Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-09 21:16:00

Verbális erőszakkal vádolják Eszenyi Enikőt: itt a Vígszínház volt színészeinek nyilatkozata

"Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal" - írták nyilatkozatukban az elszerződött társulati tagok.

Verbális erőszakkal vádolják Eszenyi Enikőt: itt a Vígszínház volt színészeinek nyilatkozata

Hozzáteszik: azért hozták nyilvánosságra a levelet, mert a Vígszínházban nem állt rendelkezésükre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalataikat, panaszaikat kivizsgálták volna.

"Kiállunk az intézményben szerzett tapasztalataikról nyilatkozó Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett. Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata" - húzták alá.

A nyilatkozatot eredetileg aláírók: Bata Éva, Harkányi Endre, Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Járó Zsuzsa, Kerekes József, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron, Péter Kata, Réti Adrienn, Stohl András, Telekes Péter és Tornyi Ildikó.

atv.hu/Színház Online

Ajánlom

További belföldi híreink