Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-06 21:21:00

Nincs koronavírus-ellenőrzés a magyar-szlovén határon

Megállás nélkül érkezhetnek Magyarországra mindazok, akik gépkocsival jönnek Szlovénia felől. Az autópályán mindössze a tábla jelzi, hogy magyar területre értek, ellenőrzés viszont nincs a koronavírus miatt. A kamionosok azt mondták, hogy Olaszországban a fertőzött területeken egy papírt írattak velük alá arról, hogy jól vannak, de máshol még ez sincs. Akadálytalanul zajlik az élet, a boltokban van áru, nincs pánik sehol.

"Nincsen semmilyen fennakadás ilyen téren, sem ellenőrzés, sem kontroll ilyen irányban." - Bereczi Szilárd kamionsofőr azt mesélte, hogy a francia-olasz határ közeléből szállít árut. Ott szinte semmi jele annak, hogy az emberek félnének a koronavírustól.

"Mondjuk a vöröszónán kívül voltam, mert francia határ közelében rakodtam, de ott is ugyanúgy megy tovább az élet, Az emberek jönnek-mennek, mozognak, iskolába járnak, dolgoznak, az üzletekben sincsen semmilyen hiány." - fejtette ki Bereczi.

Egy másik sofőr arról számolt be, hogy semmilyen ellenőrzéssel nem találkozott még Dél-Európa és Magyarország között.


"Elég sűrűn járok ezen a vonalon spanyol és Magyarország között. Még nem tapasztaltam, hogy megállítottak volna bárhol, az olasz határon sem Fernettinél, sem itt a Pincénél a magyar határon, Spanyolországban sem, Ventiliánál sem, sehol nem." - nyilatkozta Kollár Gábor, kamionsofőr.

Egy olyan sofőr, aki fertőzött zónából érkezett azt mondta, hogy csak egy nyilatkozatot kellett tennie Olaszországban mielőtt elindultak.

"Ott ahol felraktam oLaszországban, ott volt ellenőrzés, ott kitöltettek velem egy papírt, hogy van-e valami bajom, hogy fáj-e a fejem, vagy satöbbi. ilyen influenza tüneteim vannak- e vagy sem. Ott egy papírt alá kellett írnom." - mondta Illés László, kamionsofőr.

Délelőtti felvételeinken is látszik, hogy Szlovénia felől lassítás nélkül lépnek át a járművek Magyarországra. Itt senki és semmilyen módon nem ellenőrzi, hogy ki és honnan érkezett, esetleg vannak-e tünetei. Így Olaszország felől akár úgy is érkezhet fertőzött beteg, hogy arról senki sem tud. Közben Szlovéniában mára már 6-ra nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink