Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-02 12:50:00

DK: Kárpótolja az állam azt, aki karanténba kerül!

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy egy állami alapból anyagilag kárpótolják azokat, akiknek a koronavírus-fertőzés miatt karanténba kell vonulniuk.

DK: Kárpótolja az állam azt, aki karanténba kerül!

Vadai Ágnes, a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján indítványukról azt mondta, hogy amennyiben nem sikerül megfékezni az európai járványt, akkor előbb-utóbb Magyarországon is megjelenik a vírus és be kell vezetni a karantént.

Vadai Ágnes kiemelte, hogy a karanténra vonatkozó munkajogi szabályok nem világosak. A politikus hangsúlyozta, hogy javaslatuk alapján az államnak kellene pótolnia az érintettek kiesett munkabérét, a karanténba kerülteket pedig a kezelés idején és az azt követő 30 napban nem lehetne elbocsátani a munkahelyükről.

A DK azt is kezdeményezi, hogy a karantén idején és az azt követő harminc napban az érintetteknek ne kelljen befizetniük a közüzemi számláikat, a hiteltörlesztésüket és az adójukat. Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy az így felhalmozódott tartozást később természetesen rendezni kell.

Újabb kérdésre felelve a kormány felelősségének nevezte, hogy az tisztességesen tájékoztassa az állampolgárokat a helyzetről.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink