Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-29 11:29:00

Migrációs válság: Demszky kemény hangú felhívást tett közzé

„Mossuk le a gyalázatot, tegyünk az Európa partjainál folyó népirtás ellen” - írja Budapest korábbi főpolgármestere Facebook-oldalán arra reagálva, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök úgy döntött, megnyitja határait a Törökországban rekedt menekültek előtt Európa felé. Ez hozzávetőlegesen több mint 3,5 millió embert érint.

A határnyitás hírére tömegek indultak a görög-török határ felé, ám a görög oldalon a határőrök egyelőre nem engedik át a menekülteket. Miután Orbán Viktor miniszterelnök telefonon egyeztetett Erdogannal, majd pedig összehívta a biztonsági kabinetet, és áttekintették a hazai biztonsági szolgálatok jelentéseit, majd döntés született arról, hogy megerősítik a magyar határok védelmét, és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalon zajló történésekre.

Az események hatására tett közzé felhívást Dmeszky Gábor közösségi oldalán. Mint írja, szívesen részt venne egy olyan hazai vagy nemzetközi szervezet karitatív munkájában, „amely befogadó helyek létrehozásával, jogi segítségnyujtással és minden lehetséges módon segíti a Szíriából a polgárháború elől elmenekült, Törökországból politikai okokból kiebrudalt és Európában menedéket kereső családokat.” És erre a hozzáállásra bíztatta azon honfitársait is, „akik nem csak a humanitárius segítség híján életüket vesztő szír menekültekről szóló hírek fogyasztói kívánnak lenni az elkövetkező hónapokban.”
Szerinte ugyanis „Orbán ebben az ügyben (is) Erdogán szövetségeseként jelenik meg, amit gyalázatosnak tartok és magyar állampolgárként (is) mélyen elítélek.”

A teljes bejegyzés itt található:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink