Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-28 12:10:00

Szijjártó meggyógyult, erre utasította a nagyköveteket

110 százalékosan ott kell lenni minden külföldön bajba jutó magyar mellett! - az atv.hu-nak azt mondták, hogy a koronavírus ügyben Szijjártó Péter ezt adta utasításba a nagyköveteknek. Zárt ajtók mögött a külügyminiszter arra figyelmeztetett: “támadás éri a jövőben a visegrádi együttműködést, de azt fenn kell tartani”. Egy 1000 éves nemzet képviselői, így lépjenek fel, a magyar érdek az első - utasította a diplomatákat.

Szijjártó meggyógyult, erre utasította a nagyköveteket

Szijjártó Péter felgyógyult a betegségéből, ma már ő mondott beszédet/tartott eligazítást a nagyköveti értekezleten. A külgazdasági és külügyminiszter a betegsége alatt is folyamatosan - telefonon - irányította a munkát, a koronavírussal kapcsolatos folyamatokat kiemelten is - mondtak az atv.hu-nak.

Utasításba adta, hogy 110 százalékosan ott kell lenni minden külföldön bajba jutó magyar mellett. Menczer Tamás államtitkár pedig napjában többször tájékoztatta a minisztert az aktuális helyzetről.

Eligazítás: 5 elvárás a nagyköveteknek

Ma a nagyköveti értekezleten Szijjártó Péter mondott beszédet a diplomáciai testületek vezetői előtt - zárt ajtók mögött. A résztvevők elmondása szerint a miniszter 5 elvárást fogalmazott meg a misszióvezetőkkel szemben.
Forrásunk szerint Szijjártó Péter leszögezte: minden nagykövetnek mindig úgy kell fellépnie, mint aki egy több mint 1000 éves nemzet képviselője. Nekünk mindig a nemzeti érdek az első - nyomatékosította.

A külgazdasági rekordot fenn kell tartani!

A résztvevők elmondása szerint mindenekelőtt azt az elvárást fogalmazta meg, hogy a külgazdasági rekordot fenn kell tartani. Az évről évre javuló eredmények után ez egyre nehezebb, de meg kell csinálni - tette hozzá forrásaink szerint. Mindent meg kell tenni hazánk energiabiztonsága érdekében - hívta fel a nagykövetek figyelmét a miniszter.

De Szijjártó Péter a beszédében arra is figyelmeztetett, hogy “sok kihívás, támadás éri a jövőben is a közép-európai és a visegrádi együttműködést“. De az együttműködést fenn kell tartani! - hangzott az elvárása.

Elkötelezett európaiként - egyenrangú félként

A miniszter ezen túlmenően azt is elvárja a nagykövetektől, hogy az Európai Unió jövőjéről szóló vitákban “elkötelezett európaiként és egyenrangú félként” vegyenek részt - mondták el az atv.hu-nak a résztvevők.

Ajánlom

További belföldi híreink