Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-25 15:27:00

Koronavírus: kőkemény üzenet a DK-tól

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri a kormányt, hogy a koronavírus-fertőzés elleni felkészülés jegyében biztosítsa a háziorvosoknak a szükséges védőfelszerelést és tájékoztatást.

Koronavírus: kőkemény üzenet a DK-tól

A DK egészségügyi szakpolitikusa sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a háziorvosok magukra vannak hagyva. Komáromi Zoltán szerint eddig csak egyszer, még január 28-án kaptak egy, a koronavírusról szóló írásos eljárásrendet.

Hangsúlyozta, hétfőn Müller Cecília megbízott országos tisztifőorvos már azt jelentette be, hogy a tömeges olasz megbetegedések miatt új eljárásrendet vezetnek be. Az eredeti tájékoztatásban nem volt benne, hogy a háziorvosok hogyan végezzék a munkájukat, ezért szükség van a megfelelő tájékoztatásra - érvelt Komáromi Zoltán. Hozzátette, hogy védőruházatra, védőszemüvegekre és maszkokra is szükség lenne, illetve be kell szerezni a hatékony fertőtlenítőszereket.

Komáromi Zoltán azt is bírálta, hogy Magyarországon csak egy olyan laboratórium van, ahol ki tudják szűrni a fertőzéseket, ezért minden levett mintát oda kell szállítani. Azt is szóvá tette, hogy jelenleg 469 tartósan betöltetlen háziorvosi praxisról tudnak, vagyis mintegy 600 ezer ember nem jut helyben ellátáshoz.

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink