Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-25 13:00:00

"Újabb meséket szeretnék írni" - drámai részletek Csukás István utolsó napjairól

A legendás meseíró, akiknek művein generációk nőttek fel, távozott az élők sorából. Értesülésünk szerint a Kossuth- és Prima Primissima-díjas Nemzet Művésze kórházban volt, amikor elhunyt. A Blikk értesülései szerint Csukás már másfél hete nem volt eszméleténél.

"Újabb meséket szeretnék írni" - drámai részletek Csukás István utolsó napjairól
Csukás István

"Vizesedni kezdett a tüdeje, ezért került kórházba, de nagyon hitt benne, hogy felépül. Bízott az orvosokban. Most is hallom, ahogy mondta: 'Igyekezni kéne ezzel a kórházzal, mert újabb meséket szeretnék írni'" - foglalta össze Húros Annamária díszlettervező.

"Az orvosok elképzelhetőnek tartották, hogy magához tér, de elmondták, hogy az életminősége már nem lehet a régi. Most a végtelen szomorúság mellett picinyke könnyebbséget érzek, hogy a gondviselő megspórolta neki ezt a szenvedést. Úgy emlékszem, hozzám azok voltak az utolsó szavai, hogy 'ó, hát jövünk majd ki', de abban egészen biztos vagyok, közben mosolygott, mert mindig mosolygott"

- mondta a díszlettervező.

A Blikk szerint felvillanyozta, hogy a köztévé tizenhárom Süsü-folytatást rendelt tőle. Úgy tervezte, végig ott lesz a Süsüke világot lát című bábfilmsorozat hangfelvételeinél, de erre már nem kerülhet sor.

Az ATV Híradó így emlékezett meg Csukás Istvánról:

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink