Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-02-18 07:37:00

Zűrzavar a Jobbikban: Varga-Damm Andrea kiosztotta Jakab Pétert

Hétfőn szivárgott ki egy felvétel, amiben Jakab Péter, a Jobbik új elnöke a párton belüli ellentétekről beszélt, és megvádolta Szávay István szövetségeseit, hogy meg akarták őt buktatni. Az Azonnali utolérte a botrány néhány szereplőjét.

Zűrzavar a Jobbikban: Varga-Damm Andrea kiosztotta Jakab Pétert
Jakab Péter, a Jobbik elnöke

Mi is beszámoltunk arról, hogy az Indexen hétfő délután került nyilvánosságra egy felvétel, amiben a Jobbik új elnöke, Jakab Péter arról beszélt – vélhetően a január 25-i tisztújító kongresszuson –, hogy a pártból többen is hátba szúrták, és a Szávay-klán megpróbálta meggáncsolni az elnökké választását.

A felvételen Jakab név szerint is említett olyan párttagokat – például Varga-Damm Andreát, vagy a korábbi elnököt, Sneider Tamást –, akik szerinte nem bíznak benne, mégis az alelnökei akartak lenni.

Jakab szerint a régi elnökség is ellene dolgozott, mivel megváltoztatták a választási rendszert, elejét véve, hogy Jakab a saját csapatával tudjon dolgozni elnökként. Jakab a felvételen ezt a bizalom egyértelmű hiányaként értelmezte, illetve kifejtette, hogyha a Fidesz akarna így változtatni a választási törvényen, akkor azt nem megszavaznák, hanem tüntetni mennének.

Az Indexen kiszivárgott felvételen Jakab Péter név szerint megnevezte, hogy szerinte ki az, aki nem bízik benne: a korábbi elnökség tagjai mellett megnevezte a párt korábbi sajtósát, Burik Anettet, akit a „Szávay-klán egyik bizalmasaként” nevezett meg, illetve elmondta, Burik megfenyegette, hogy „készen áll arra, hogy minden belső jobbikos információt átadjon a Fidesznek”, ha nem marad ő a sajtófőnök.

Az Azonnali megkeresett több, Jakab által megnevezett érintettet.

„Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, mert én még nem találkoztam Szávay-klánnal a pártban és egyáltalán ilyen viszonyokkal sem találkoztam”

– mondta el az azonnalinak Varga-Damm Andrea, arra a kérdésre, hogy mit érthetett Jakab a „Szávay-klán és hökös bagázs” alatt. Varga-Damm, aki maga is alelnökjelölt volt, illetve még a tavaly lefújt tisztújítón még elnökjelöltként is elindult, elmondta, hogy nem tudja, Jakab Péter miért nevezte meg őt is név szerint, mint akivel nem tudna együttműködni, hiszen szerinte ő egy „együttműködő, szorgalmas, odaadó, becsületes, hűséges” párttag.

A felvételen hallható Jakab-Szávay konfliktusról Varga-Damm azt mondta, hogy ő sosem tapasztalt olyat, hogy lenne a Jobbikban egy olyan csapat, ami bántani akarná Jakabot, és „e beszéd előtt se voltak erre utaló jelek és e beszéd óta sincsenek arra utaló jelek”, hogy a párton belül ellentétek lennének.

Burik Anettnek, a Jobbik korábbi sajtófőnökének a zsarolásáról pedig azt mondta „elképzelni se tudja, hogy megfenyegette volna bárki is Pétert.”

 

 

Részletek az Azonnalin.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink